Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Zeven Wouden

Personenzahl_ZevenWouden


ZevenWouden-Schoolgroep

Schipper Janine heeft een voorliefde voor de Waddenzee. Vanaf Lemmer of Stavoren kunt u bij geschikte weersomstandigheden tijdens een weektocht prima naar Vlieland zeilen. Janine kent het eiland heel goed, ze laat u graag de meest prachtige plekjes van het eiland zien. Maar natuurlijk is een zeiltocht naar Texel of Terschelling ook mogelijk. Ameland en Schiermonnikoog zijn alleen bereikbaar bij ideale weers- maar vooral ook getijde omstandigheden.
 
Op het IJsselmeer laat Janine u graag de pittoreske plaatsjes aan de Friese en West-Friese kust zien.


Zeilen op de Zeven Wouden

Zeven Wouden droogvallen 2

Tijden een weekend zeilt de Zeven Wouden voornamelijk op het IJsselmeer en op de Friese binnenwateren.

Het schip heeft vele bijzeilen, die bij geschikte weersomstandigheden allemaal gezet worden. Veelal is de gehele groep nodig de zeilen te zetten en het schip op koers te brengen. Allemaal onder leiding van e ervaren crew. Binnen een dag heeft Janine de groep getransformeerd in een goed geolied team! Bekijk het vaargebied

De crew van de Zeven Wouden

Janine is een ervaren schipper die haar gasten graag wegwijs maakt, zowel aan boord, bij het zeilen als ook aan land. In iedere haven kan ze haar gasten op de leukste toeristische attracties wijzen en weet ze de beste terrasjes en restaurants.

Bovendien is Janine een enthousiaste hobbykok. Wanneer u bij aankomst geen zin meer heeft een maaltijd te bereiden, vraagt u dan naar de mogelijkheden. Buiten onze normale cateringlijst biedt ze u een avondmaaltijd of een heerlijke maaltijdsoep. U wordt helemaal ontzorgd!

Scheepshond Fedde hoort bij de vaste crew van de Zeven Wouden.

Indeling

Zeven Wouden Plattegrond

De Zeven Wouden - een sierlijke tweemastklipper - beschikt over een gezellige, lichte salon. Langs de wanden zijn lange banken met kussens. U vindt hier twee grote lange tafels, die apart van elkaar gebruikt kunnen worden. Maar u kunt deze tafels ook tegen elkaar schuiven, zodat er één grote tafel is. Bovendien is er in de salon nog een zogenaamde dinette, een vaste tafel met aan beide zijde een vaste bank. U vindt dus in de salon altijd een plekje voor een gezellig gesprek, een gezelschapspelletje of gewoon rustig zitten voor het lezen van een boek.

De kombuis (scheepskeuken) is compleet uitgerust en nodigt uit voor de bereiding van een maaltijd. Vanuit de keuken heeft u direct contact met de mensen in de salon.
Tegenover de keuken bevindt zich genoeg opslagruimte voor levensmiddelen.

De vijf vierpersoons hutten en twee tweepersoons hutten zijn voorzien van een wastafel. De bedden zijn allemaal voorzien van een onderlaken en een hoofdkussen met kussensloop.

Op de gang bevinden zich één toilet en één toilet - douche combinatie.

Faciliteiten Zeven Wouden

Geschiedenis van de Zeven Wouden

In 2019 is de Zeven Wouden van eigenaar en schipper Janine de Jong precies 120 jaar oud. De tweemastklipper voer de eerste zestig jaar over de Zeeuwse wateren, voornamelijk met steenkool uit Duitsland en los cement. Daardoor heeft het schip ook de Roosendaalsche maat, want de Zeven Wouden moest door de sluis in Roosendaal kunnen. Tot 1985 voer het schip overigens zonder zeil, maar het is inmiddels in de oorspronkelijke staat hersteld.

HISWA charter ship

De Zeven Wouden is Hiswa lid; u boekt dus veilig en vertrouwd! Meer informatie vindt u hier.

Persoonlijk contact
logo-mail
Gastenboek

Rainer B.

Mei 2019
Die Reise war schön, das Essen war gut wie immer. Gute Laune bei herrlichem
Segelwetter. Vielen Dank und Gruss an Capt.Janine.
Charteren
Arrangementen
arrangementen
  • Catering
  • Themareizen
  • Zakelijke arrangementen

Vergelijkbare schepen

Emma

Emma

Tjalk - Lemmer
25
20
Vertrouwen

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16
Onderneming

Onderneming

Koftjalk - Lemmer
30
24

Onderneming

Koftjalk - Lemmer
30
24
Alida

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24