Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Zeven Wouden

Personenzahl_ZevenWouden


  
Afvaarthaven: Stavoren
Vaargebied: IJsselmeer, Waddenzee, Friese binnenwateren

Schipper Janine heeft een voorliefde voor de Waddenzee. Vanaf Stavoren kunt u bij geschikte weersomstandigheden tijdens een weektocht prima naar Vlieland zeilen. Janine kent het eiland heel goed, ze laat u graag de meest prachtige plekjes van het eiland zien. Maar natuurlijk is een zeiltocht naar Texel of Terschelling ook mogelijk. Ameland en Schiermonnikoog zijn alleen bereikbaar bij ideale weers- maar vooral ook getijde omstandigheden.
 
Op het IJsselmeer laat Janine u graag de pittoreske plaatsjes aan de Friese en West-Friese kust zien.
 

Zeilen op de Zeven Wouden

Zeven Wouden droogvallen 2

Het schip heeft vele bijzeilen, die bij geschikte weersomstandigheden allemaal gezet worden. Veelal is de gehele groep nodig de zeilen te zetten en het schip op koers te brengen. Allemaal onder leiding van de ervaren crew. Binnen een dag heeft Janine de groep getransformeerd in een goed geolied team! Een goede communicatie aan boord is voor haar erg belangrijk. Bovendien wil ze dat alle deelnemers een kans krijgen het beste bij zichzelf naar boven te halen.

Thuishaven van de Zeven Wouden is Stavoren. Binnen een dag bent u op de Waddenzee, maar ook een zeiltocht op het IJsselmeer, het Markermeer en de Friese binnenwateren zijn vanaf Stavoren haalbaar. Vanzelfsprekend is de route afhankelijk van de duur van uw verblijf aan boord en van de weersomstandigheden. Bekijk het vaargebied

De crew van de Zeven Wouden

Janine is een ervaren schipper die haar gasten graag wegwijs maakt, zowel aan boord, bij het zeilen als ook aan land. In iedere haven kan ze haar gasten op de leukste toeristische attracties wijzen en weet ze de beste terrasjes en restaurants.

Bovendien is Janine een enthousiaste hobbykok. Wanneer u bij aankomst geen zin meer heeft een maaltijd te bereiden, vraagt u dan naar de mogelijkheden. Buiten onze normale cateringlijst biedt ze u een avondmaaltijd of een heerlijke maaltijdsoep. U wordt helemaal ontzorgd!

Scheepshond Fedde hoort bij de vaste crew van de Zeven Wouden.

Indeling

Zeven Wouden Plattegrond

De Zeven Wouden - een sierlijke tweemastklipper - beschikt over een gezellige, lichte salon. Langs de wanden zijn lange banken met kussens. U vindt hier twee grote lange tafels, die apart van elkaar gebruikt kunnen worden. Maar u kunt deze tafels ook tegen elkaar schuiven, zodat er één grote tafel is. Bovendien is er in de salon nog een zogenaamde dinette, een vaste tafel met aan beide zijde een vaste bank. U vindt dus in de salon altijd een plekje voor een gezellig gesprek, een gezelschapspelletje of gewoon rustig zitten voor het lezen van een boek.

De kombuis (scheepskeuken) is compleet uitgerust en nodigt uit voor de bereiding van een maaltijd. Vanuit de keuken heeft u direct contact met de mensen in de salon.
Tegenover de keuken bevindt zich genoeg opslagruimte voor levensmiddelen.

De vijf vierpersoons hutten en twee tweepersoons hutten zijn voorzien van een wastafel. De bedden zijn allemaal voorzien van een onderlaken en een hoofdkussen met kussensloop.

Op de gang bevinden zich één toilet en één toilet - douche combinatie.

Faciliteiten Zeven Wouden

Geschiedenis van de Zeven Wouden

In 2019 is de Zeven Wouden van eigenaar en schipper Janine de Jong precies 120 jaar oud. Gebouwd in 1899 bij de werf van Bodewes in Hoogezand heeft deze tweemastklipper de eerste zestig jaar over de Zeeuwse wateren gevaren, voornamelijk met steenkool uit Duitsland en los cement. Daardoor heeft het schip ook de Roosendaalsche maat, want de Zeven Wouden moest door de sluis in Roosendaal kunnen.
Tot 1947 had het schip de naam Eben Haezer, daarna de namen Flora en Mirakel, waarna ze in 1979 weer de naam Eben Haezer kreeg. Tot 1985 voer het schip overigens zonder zeil, maar ze is inmiddels in de oorspronkelijke staat hersteld en vaart sinds 1989 onder de naam Zeven Wouden.

Delen:

Persoonlijk contact
logo-mail

Vergelijkbare schepen

Emma

Emma

Tjalk - Lemmer
25
20
Vertrouwen

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16
Alida

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24
Beantra

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28